MENINGEN MED LIVET

jag fick så många frågor & kommentarer kring min kropp som gravid & efter förlossningen.

tjejer som med ångest skrev till mig hur man hanterar viktuppgång som naturligt kommer med graviditeten.

jag ska inte ljuga & spela obrydd. känslorna har gått igenom mig också. tankarna kring drömkroppen som kändes helt körda.

men idag kunde jag inte bry mig mindre.

på sociala medier är en nyförlöst kvinna top model på några dagar.

man ba, jag ser fortfarande gravid ut efter 11 veckor.

en snubbe kom fram till mig & sa hur orkar du bära på två. ALLTSÅ HAHHA SERIÖST? två???? ser du inte att jag är nyförlöst eller jävla idiot. det hade jag lust att säga men jag gick bara skrattretandes förbi.

kroppen är magisk!!!! DU ÄR MAGISK!

vem bryr sig om en perfekt kropp när man har fött ett barn som man älskar mer än ord någonsin kan beskriva.

SJUKDOMAR & KRIG ÄR ÅNGEST!

vikt & bristningar på kroppen efter en graviditet är NORMALT.

stressa inte, låt allt få ha sin tid. det kanske är svårt att att acceptera förändringarna, men när man ser på sitt barn, på de där små ögonen som skiner upp emot än blir allt annat oviktigt.

det är en gåva att få bli mamma – inget att ta för givet!

jag har aldrig känt mig finare. med lova mot mitt bröst känns det som jag flyger!

hon är meningen med livet.

6 Comments

  1. MEN JA! Älskar dig!

  2. Du är så himla klok!

  3. One of the most empowering thing I see on social media is women, and especially the ones who have carried a child. It it so much love and strength in that, and it makes me proud of being a woman.

  4. Nathalie

    Tycker det är märkligt hur vi håller på att jämföra och kommentera varandras kroppar. Jag är gravid och ska föda om ca 3 veckor och har knappt fått någon mage och jag får höra det KONSTANT. Det går inte en dag utan att någon påpekar hur liten den är och hur mitt barn måste vara undernärt osv. Alla kroppar är olika men lika vackra hur det än ser ut. Hur konstigt vore det inte om man såg exakt likadan ut efter man fött ett barn som man gjorde innan man blev gravid, hela livet förändras och då vore det märkligt om inte kroppen också gjorde det. Kram

  5. Tack för att du finns och skriver om allt det här, att du är öppen och ärlig och sund! Jag är själv gravid i vecka 29 och börjat syna kroppen i spegeln. Jag får många kommentarer om min kropp, som ska framstå som komplimanger, men som ändå sätter fart på tankar som inte blir så snälla i mitt huvud! Så igen – tack för att du ger klokskap och fina ord kring detta, nu ska jag spegla mig en stund och prata med min bebis om hur fina vi är! 🙂

  6. Så sant! ❤️

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *